Acasă Politic Angel Tîlvăr, după întrevederea cu ministrul apărării din Spania: ,, Aproximativ 230...

Angel Tîlvăr, după întrevederea cu ministrul apărării din Spania: ,, Aproximativ 230 de militari spanioli se alătură Grupului de Luptă pentru Apărare Colectivă dislocat la Cincu”

DISTRIBUIȚI

 169861 – 31082023  – În marja Reuniunii informale a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, ministrul Angel Tîlvăr a avut o întrevedere cu omologul spaniol, Margarita Robles.

Cu acest prilej, a fost evidențiat nivelul foarte bun al cooperării dintre armatele României și Regatului Spaniei, în contextul Parteneriatului strategic existent între cele două țări, și angajamentul comun pentru consolidarea securității europene și euro-atlantice.

„Spania are un rol substanțial în asigurarea securității pe Flancul Estic al NATO și, în particular, am salutat reconfirmarea angajamentului acesteti țări pentru securitatea Mării Negre. Astfel, în contextul activităților de vigilență sporită, contribuția Spaniei la eforturile colective în regiune cuprinde, printre altele, dislocarea în România a unui radar de supraveghere aeriană, participarea la misiunea de poliție aeriană întărită (eAP) în 2021 și 2023, precum și decizia recentă de participare cu aproximativ 230 de militari la Grupul de Luptă pentru Apărare Colectivă din România, condus de Franța și dislocat la Cincu „, a precizat ministrul apărării naționale.

„I-am văzut pe militarii spanioli în România atunci când au participat la diferite exerciții sau când efectuau misiuni de poliție aeriană și am fost impresionat de profesionalismul lor”, a adăugat ministrul Tîlvăr.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat, de asemenea, și subiecte referitoare la prioritățile Președinției spaniole la Consiliul UE, misiunile PSAC din Africa, situația de securitate de pe flancul estic al NATO și din regiunea Mării Negre. În context, oficialul român a evidențiat că unitatea europeană și aliată este importantă pentru a depăși crizele multiple care domină mediul internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.