Acasă Politic Au decis, dar mai discută

Au decis, dar mai discută

DISTRIBUIȚI

 169603 – 01082022 – Liderii politici ai coaliției de guvernare au anunțat pe Facebook un acord pentru reducerea cheltuielilor statului, măsuri prin care, până la sfâșitul anului, la bugetul statului ar trebui colectate încă 12 miliarde de lei. Vor fi tăieri de sporuri, comasări şi desfiinţări de instituţii, posturi bugetare neocupate eliminate, va fi redus numărul de funcții de conducere în sistemul public. Primii vizați sunt angajații cu funcții de conducere și consilierii lor, concomitent cu reducerea indemnizațiilor acestora. Discuții sunt încă în privința impozitării proprietății și a dividendelor.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, pe lângă cele 200.000 de posturi bugetare neocupate, vor fi reduce și funcțiile de conducere din sistemul public, iar indemnizațiile de conducere la societățile de stat – plafonate. Și redevențele pentru resursele naturale, aflate în proprietatea statului, ar urma să fie actualizate cu rata inflației.

Și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a prezentat pe Facebook, o listă a noilor măsuri – vouchere de vacanță doar pentru funcționarii care au salarii brute sub de 10.000 de lei, reducerea cu 20% a numărului de secretari de stat, reducerea la jumătate a membrilor cabinetelor primăriilor, consiliilor județene și prefecturilor, a numărului de consilieri în companiile de stat, concomitant cu limitarea salariilor de bază. Funcția de șef de birou va fi desființată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.