Acasă Social Consultări cu reprezentanți ai ONG-urilor despre reforma asistenței sociale

Consultări cu reprezentanți ai ONG-urilor despre reforma asistenței sociale

DISTRIBUIȚI

169602 – 01082022 – Întâlnire consultativă la Palatul Victoria cu organizații nonguvernamentale, pentru reforma sistemului de asistență socială din România

În vederea reformei instituționale și legislative în sectorul asistenței sociale și serviciilor de profil, la sediul Guvernului a avut loc o primă discuție consultative a premierului și ministrului Muncii cu reprezentanți ai ONG-urilor din acest domeniu.

Potrivit Guvernului, noul proiect de lege a asisteței sociale trebuie realizat până la finalul lunii august, pentru a fi înaintat Parlamentului la începutul noii sesiuni.

Printre reformele avute în vedere figurează crearea unui Registru electronic al persoanelor vârstnice și celor cu dizabilități, beneficiare de asistență socială, un mecanism de colaborare între autoritățile responsabile. S-a discutat, de asemenea, despre modificarea sistemului de control şi autorizare privind centrele de îngrijire şi asistenţă socială.

Măsurile necesare în sectorul asistenței sociale privesc modificarea legislației asistenței sociale, a legislației din domeniul asigurării calității în domeniul serviciilor sociale și a legislației privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Reprezentanții ONG-urilor au semnalat nevoia regândirii finanțării sistemului de servicii sociale și asigurarea resurselor umane în raport cu cererea.

A fost abordată și partea de prevenție a relelor tratamente și nevoia unui mecanism de monitorizare independent, a unui sistem de audit independent si a unui mecanism de asistență a victimelor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.