Acasă Social Administratie Calea Victoriei devine promenadă urbană pe ritmuri vibrante în weekendul 12-13 august...

Calea Victoriei devine promenadă urbană pe ritmuri vibrante în weekendul 12-13 august la „Străzi deschise”

DISTRIBUIȚI

 169702–11082022  – În weekendul 12-13 august, traseul pietonal de pe Calea Victoriei între Piața Victoriei și Splaiul Independenței, în intervalul orar 09:00-22:00, găzduiește o nouă serie de activități de petrecere a timpului liber în cadrul celui mai amplu proiect outdoor „Străzi Deschise – București, Promenadă urbană”. Pe parcursul celor două zile, participanții vor putea lua parte la miniconcerte, demonstrații de street dance, explorări ale orașului, descoperit prin lentila aparatului foto, dar și la spectacole de teatru pentru toate categoriile de vârstă.

Programul artistic la „Străzi deschise” începe sâmbătă, 12 august, în zona Cercului Militar, ora 17.00, unde se va desfășura Paragon Street Beat – o serie de miniconcerte pop, pop-rock, hip-hop, jazz, pop-jazz și funk susținute de tineri artiști vocali. De la spectacole muzicale în ritmuri moderne, programul artistic trece în registrul clasic, prin reprezentațiile teatrale din cadrul proiectului artistic „Ochii minții”. De la ora 18:00, în zona Parcului ,,Nicolae Iorga” va fi pusă în scenă comedia „O scrisoare pierdută” – Ion Luca Caragiale, spectacol-lectură interactiv ce va oferi publicului o nouă experiență teatrală.

Personalități marcante din cultura României și momente definitorii pentru țara noastră vor prinde viață sub ochii spectatorilor în producția „Români la porțile lumii” a Teatrului Masca, structurată în două părți. Reprezentațiile dedicate părții I vor avea loc sâmbătă, începând de la ora 17.30, în zona Muzeului Național de Istorie a României, iar duminică, la aceeași oră, va avea loc cea de-a doua parte a producției.

De asemenea, pasionații de fotografie pot participa începând cu ora 17.00 la turul ghidat „Explorare urbană prin intermediul aparatului foto”, pe traseul Calea Victoriei – Piața Victoriei – Ateneul Român, unde fotograful Cristian Octavian Pavel îi invită să descopere clădiri istorice, artă stradală, grădini și pasaje mai puțin cunoscute ale orașului. Punctul de întâlnire este în fața Ateneului Român, iar participarea este gratuită, pe baza înscrierii prealabile, prin completarea unui formular dedicat.

Duminică, 13 august, trotuarul din fața Parcului „Nicolae Iorga” va găzdui începând de la ora 18:00 aventurile personajelor lui I.L Caragiale în spectacolul-lectură interactiv „D’ale carnavalului”.

Programul artistic pe traseul pietonal din Calea Victoriei continuă în zona Bisericii Kretzulescu, unde talentații dansatori ai Asociației Challenge Arts vor anima strada cu coregrafii dinamice și stiluri unice de dans în spectacolul „Street Dance Show”, programat la ora 19.30.

În ambele zile ale acestui sfârșit de săptămână sunt deschise publicului expozițiile găzduite de Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București. Vizitatorii pot afla momente-cheie din evoluția unor clădiri istorice din Capitală prin expozițiile „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani”, „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”, deschise în intervalul orar 10:00-17:30.

Școala de Artă București invită publicul să admire expoziții de pictură, grafică, design vestimentar, decorațiuni interioare, precum și explorările în lumea culorilor ale Secției pictură copii, la sediul situat în sectorul 4 al Capitalei, pe strada Cuza Vodă nr. 100. Expozițiile pot fi vizitate în ambele zile de weekend, în intervalul orar 10.30-21.30.

Proiectul „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” a demarat în luna aprilie și transformă zone aglomerate ale orașului în spații de relaxare pentru bucureșteni, propunând o altfel de interacțiune culturală în context urban. În fiecare weekend, până la 8 octombrie, zonele centrale și cartierele orașului devin scene ale activităților artistice variate incluse în program.

Proiectul este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Municipiului București, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.

Restricții rutiere

Calea Victoriei | În weekendul 12-13 august 2023, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Știrbei Vodă între Calea Victoriei și Dem. I. Dobrescu. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol și Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei, Calea Griviței între strada Constantin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către strada Banului.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.