Acasă Externe Canada – incendii și stare de urgență în British Columbia

Canada – incendii și stare de urgență în British Columbia

DISTRIBUIȚI

169767 – 22082023 – În urma comunicărilor emise de Autoritățile Provinciale din British Columbia, în Canada au fost emise ordine de restricție privind călătoriile care nu sunt esențiale și care includ, în special, cazările la hoteluri, moteluri, locuri de campare etc., în special în orașele Kelowna / West Kelowna, Kamloops, Oliver, Osoyoos, Penticton și Vernon, aflate în zona Okanagan, situate la distanțe între 300 și 400 kilometri de orașul Vancouver.

Restricțiile vor fi menținute cel puțin până la data de 4 septembrie 2023, dar, în funcție de situație, pot fi extinse, fiind dispuse evacuări ale persoanelor aflate în zonele menționate.

Informații suplimentare actualizate despre incendiile de pădure și ordinele de evacuare sau restricții pot fi găsite pe pagina https://governmentofbc.maps.arcgis.com, unde se pot identifica, în timp real, actualizările privind zonele afectate și, în același timp, eventuale situații speciale.

Autoritățile canadiene au instalat filtre de control în zonele afectate și nu se mai permite accesul sau tranzitul persoanelor care nu sunt domiciliate în zonele cu risc major de incendiu, inclusiv în Zona Metropolitană Vancouver.

Deplasarea fumului din zonele afectate de incendii afectează calitatea aerului și, pe durata deplasărilor, se recomandă purtarea măștilor de protecție, aerul conținând deja particule fine, care pot afecta sănătatea. Situația calității aerului pentru fiecare provincie sau zonă din Canada poate fi urmărită pe pagina web: https://weather.gc.ca/airquality/pages/provincial_summary/bc_e.html.

Persoanele aflate în tranzit sau care intenționează să călătorească în zonele afectate situația drumurilor blocate sau restricționate este disponibilă la adresa  drivebc.ca.

În același timp, autostrada 5 și autostrada 1, artera principală care leagă orașul Vancouver de Calgary, precum și celelalte elemente ale infrastructurii rutiere a țării rămân operaționale, cu restricții de viteză sau opriri temporare.

Transportul aerian pe rute interne sau internaționale nu este restricționat până  acest moment.

Este interzisă utilizarea focului deschis sau a altor surse de căldură, nivelul de atenționare privind riscul de incendii fiind ridicat la nivelul maximum: 5 din 5.

Cetățenii români pot solicita informatii și asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Vancouver: +16046330786 și +16046330763, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Consulatului General al României la Vancouver: +16045060215.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://vancouver.mae.ro, https://ottawa.mae.ro, http://montreal.mae.ro, http://toronto.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.