Acasă Externe Portugalia – risc major de producere a incendiilor de vegetație

Portugalia – risc major de producere a incendiilor de vegetație

DISTRIBUIȚI

169766 – 22082023  – Autoritățile portugheze anunță risc major de producere a unor incendii de vegetație, în perioada 22 – 25 august 2023, în regiunile Nord, Centru, Alto Alentejo și Algarve (Portugalia Continentală).

Înainte de începerea călătoriei, cetățenilor români li se recomandă să se informeze în legătură cu situația existentă atât pe traseu, cât și la destinație și să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfășurare sau un pericol iminent de producere a acestora.

De asemenea, pentru obținerea informațiilor actualizate, se recomandă respectarea cu strictețe a instrucțiunilor autorităților locale și informarea, în permanență, din sursele oficiale de informare publică, prin consultarea paginii oficiale de Internet a Institutului pentru Mare și Atmosfera: IPMA – Perigo de Incêndio Rural (PIR) Continente.

MAE reamintește cetățenilor români că pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866; apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Repubica Portugheză: +351927411628.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor http://lisabona.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.