Acasă Economie Consiliul Fiscal și-a revizuit în creștere proiecția de deficit bugetar

Consiliul Fiscal și-a revizuit în creștere proiecția de deficit bugetar

DISTRIBUIȚI

 169730–17082023  – Raportul anual al Consiliului Fiscal arată că deficitul bugetar de 2,3% din PIB, după primele șase luni, este cu circa 0,63 puncte procentuale mai ridicat față de aceeași perioadă din 2022 și a revizuit în creștere proiecția de deficit bugetar, care ar urma să depășească 6% din Produsul Intern Brut în absența unor măsuri de corecție, anunță Radio România.

Raportul anual al instituției arată că deficitul bugetar de 2,3% din PIB, după primele șase luni, este cu circa 0,63 puncte procentuale mai ridicat față de aceeași perioadă din 2022.

Cauza ar fi legată de dinamica mai lentă a unor categorii de venituri și de creșterea peste așteptări a unor cheltuieli în raport cu țintele din proiectul de buget.

În plus, se menționează că execuția bugetară din partea a doua a anului va fi afectată de majorările salariale acordate ulterior adoptării Legilor bugetare anuale.

Consiliul reiterează importanța adoptării rapide a măsurilor de corecție a derapajului bugetar și a creșterii semnificative a veniturilor fiscale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.