Acasă Politic Guvernul marchează Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a...

Guvernul marchează Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor 

DISTRIBUIȚI

 169728–16082023 – Guvernul României se alătură instituțiilor publice și private care marchează astăzi Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor. Palatul Victoria va fi iluminat în această seară în roșu, culoare ce simbolizează martiriul și jertfa.

„Credința creștină a fost și continuă să rămână reper fundamental al poporului român, indiferent de momentele de încercare prin care a trecut, și parte a identității noastre naționale. Faptul că avem o zi dedicată comemorării martirilor Brâncoveni este nu doar prilej pentru a face cunoscute și noii generații mărturiile istorice ale ocrotitorilor credinței, culturii și tradițiilor românești, dar și o bună ocazie să conștientizăm efectele pe care le au violențele împotriva creștinilor. Și astăzi vedem, din păcate, în lume, oameni care au de suferit pentru că împărtășesc altă credință. Ca prim-ministru militez pentru apărarea și promovarea libertății religioase, drept fundamental al fiecărei persoane”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Începând cu anul 2020, 16 august este marcată drept Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor, conform Legii 134/2020. Potrivit acestei legi, este prevăzută iluminarea în roșu a sediilor instituțiilor și a unor obiective publice, precum și organizarea de manifestări publice și evenimente comemorative.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.