Acasă Politic Marcel Ciolacu: Nicio măsură de ajustare fiscală nu va afecta activitatea de...

Marcel Ciolacu: Nicio măsură de ajustare fiscală nu va afecta activitatea de tineret sau culturală

DISTRIBUIȚI

169727–16082023 –Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nicio măsură de ajustare fiscală preconizată de Guvern nu va afecta activitatea de tineret sau pe cea culturală, subliniind, însă, pe de altă parte, că statul nu mai poate suporta „o infrastructură atât de stufoasă”.

Cum a fost posibil ca cel mai mare program al României post decembriste, PNRR-ul să nu aibă niciun ban alocat pentru tineret.  Cum a fost posibil ca foștii guvernanți să nu treacă niciun program și nicio reformă pentru tineret, s-a întrebat Ciolacu.

Premierul a dat asigurări că o să încerce la această negociere cu Comisia Europeană, care este până pe 31 august, să prindem anumite proiecte pentru tineret să remedieze acest lucru. Ce vă pot promite foarte clar, că nicio măsură de ajustare fiscală nu va afecta activitatea de tineret sau culturală, a subliniat Ciolacu.

E normal să fie critici, poate câteodată sunt prea multe, dar ele crează știrile. Să știți că pentru lucrurile bune există publicitate, lucrurile rele crează știri.  Era normal să existe un draft de lucru la Ministerul de Finanațe. Ca a mers la presă, foarte bine, nu mă deranjează cu nimic, a declarat prim-ministrul.

Oameni buni, iertați-mă, nu putem să avem cei mai mulți ordonatori de credite din lume, este inacceptabil așa ceva. Fiecare bibliotecă din România, fiecare teatru, mai mic sau mai mare,  fiecare agenție mai mică sau mai mare, toți suntem ordonatori de credite.  Rolul unui director de teatru este să conducă activitatea culturală, rolul unui șef de agenție pentru tineret este să conducă activitatea tineretului, nu să conducă o structură cu servicii suport cât Teatru Național, un teatru de provincie. Confundăm lucrurile! Iar pe urmă venim și spunem că directorul de la Teatrul Național trebuie să aibă același salariu cu directorul de la teatrul din provincie.  În ce lume trăim? Trebuie să aranjăm lucrurile în ordinea lor.  Un singur lucru am spus foarte clar, eu nu mai doresc atâția ordonatori de credite, nu trebuie ca fiecare să afacă achiziții publice. Acestea se pot face centralizat, la nivel de județ, de Consiliu Județean. Ca să cumperi un creion îți trebuie  director economic, îți trebuie șef la juridic, îți trebuie șef la serviciul achiziții, trebuie să faci caiet de sarcini, mai trebuie încă cinci din care să faci o comisie. Nu, asta e o infrastructură comunistă, trăim în alte vremuri, acele vremuri au fost depășite. Nu atinge nimeni activitatea de cultură, de tineret. Cu adevarat, nu cred ca statul român mai poate suporta o infrastructură atât de stufoasă, a subliniat Marcel Ciolacu. Sursa:stiri.tvr.ro

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.