Acasă Externe Irlanda – furtuna Betty

Irlanda – furtuna Betty

DISTRIBUIȚI
sursa:stiridiaspora

 169744–19082023  – Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul de Meteorologie local a emis o prognoză de intensificare a vântului și de furtună, valabilă în perioada 18-20 august 2023, pentru comitatele Carlow, Kilkenny, Wexford, Wicklow, Cork, Tipperary, Waterford, unde vântul va ajunge la rafale cu viteze de 130 km/h. Vântul poate genera valuri înalte, care pot conduce la inundații de coastă. Pentru celelalte comitate este în vigoare un cod portocaliu de precipitații și vânt.

​Mai multe informații actualizate pot fi accesate pe site-ul Serviciului de Meteorologie irlandez, la adresa: https://www.met.ie/warnings.

​Aeroportul Dublin nu a emis comunicate cu privire la posibile perturbări ale zborurilor. Cetățenii români care călătoresc spre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.