Acasă Social Aparare Preocupări pentru creșterea interoperabilității militarilor români și irlandezi în misiunile internaționale

Preocupări pentru creșterea interoperabilității militarilor români și irlandezi în misiunile internaționale

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 171892 – 19042024 – Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit joi, 18 aprilie, la sediul MApN, cu omologul său din Republica Irlanda, generalul-locotenent Seán Clancy, care s-a aflat în vizită oficială în țara noastră.

 Dialogul a vizat situația regională de securitate, cu accent pe regiunea Mării Negre și Europa de Est. De asemenea, cei doi șefi ai Apărării au identificat modalități de accentuare a relațiilor militare bilaterale, precum și în cadrul Politicii de Securitate și Apărare Comună a Uniunii Europene.

 Pe timpul întrevederii, generalul Gheorghiță Vlad a evidențiat contribuția partenerilor irlandezi la operații ONU de menținere a păcii, precum și la misiuni de sprijin ale militarilor aliați în Kosovo și în Afganistan. „Memorandumul de Înțelegere privind Cooperarea în Domeniul Apărării, semnat la începutul acestei luni de reprezentanții Ministerului Apărării din Irlanda și Ministerului Apărării Naționale din România, constituie platforma pentru dezvoltarea cooperării pe componente ale instruirii în comun și pentru creșterea interoperabilității pe timpul misiunilor internaționale la care participă structuri militare din cele două țări”, a declarat șeful Apărării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.