Acasă Social Aparare Acord România – Irlanda, în domeniul apărării

Acord România – Irlanda, în domeniul apărării

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 171776 – 09042024 – Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și secretarul general al Ministerului irlandez al apărării, Jacqui McCrum, au semnat la 8 aprilie  primul  Memorandum de Înțelegere privind cooperarea în domeniul apărării între cele două state.

Acesta vizează dezvoltarea și promovarea cooperării și relațiilor bilaterale în ceea ce privește creșterea interoperabilității și capacității de dislocare în cadrul misiunilor sau operațiilor internaționale ale ONU și UE.

Cu ocazia întrevederii de la București, cei doi oficiali au discutat și despre situația de securitate din zonele de interes și eforturile comunității internaționale pentru asigurarea păcii și stabilității la nivel regional și global, precum și despre potențiale proiecte de cooperare bilaterală.

Demnitarul român a subliniat rolul de pol de stabilitate al României în regiunea Mării Negre, în implementarea măsurilor aliate pentru consolidarea descurajării și apărării și a exprimat interesul pentru cooperare activă cu Irlanda, fiind evidențiat potențialul oferit de proiectele Uniunii Europene în domeniu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.