Acasă Externe Agenda Europeana Program de formare european pentru studenții la jurnalism și pentru tinerii jurnaliști

Program de formare european pentru studenții la jurnalism și pentru tinerii jurnaliști

DISTRIBUIȚI

 171775 – 09042024 – Comisia Europeană lansează programul său de formare pentru studenții la jurnalism și pentru tinerii jurnaliști, în scopul informării acestora cu privire la toate aspectele politicii de coeziune.

Programul presupune parcurgerea, în luna octombrie, a unei săptămâni de ucenicie pentru studenții la jurnalism și tinerii jurnaliști admiși. Candidaturile, care pot fi depuse în perioada 8 aprilie – 8 iulie 2024, sunt pentru trei categorii (jurnalism general, fotojurnalism și jurnalism video) și doar din partea studenților la jurnalism și a tinerilor jurnaliști din statele membre ale UE, din țările învecinate și din țările în curs de aderare. De asemenea, candidații selectați vor urma sesiuni de formare, vor fi îndrumați și vor lucra cu jurnaliști mai experimentați în sala de presă și vor vizita diferitele instituții și organizații mass-media ale UE și vor fi luați în considerare pentru prestigiosul premiu Megalizzi–Niedzielski (decernat la 9 octombrie 2024) și dedicat recunoașterii activității remarcabile a tinerilor jurnaliști. Comisia va suporta toate costurile programului pentru participanți.

Este cea de a 8-a ediție a Youth4Regions, un program care urmărește să stimuleze dezvoltarea studenților la jurnalism și a tinerilor jurnaliști prin expunerea directă la instituțiile și politicile Uniunii Europene. De la crearea sa în 2017, peste 210 persoane din întreaga Europă au dus la bun sfârșit programul, profitând de bogatele experiențe și de cunoștințele valoroase oferite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.