Acasă Social Sanatate Metodologia acordării asistenței medicale în școli a fost publicată în Monitorul Oficial....

Metodologia acordării asistenței medicale în școli a fost publicată în Monitorul Oficial. Școlile nu mai pot încheia parteneriate cu ONG-uri care au primit finanțare de la firme care produc sau comercializează alcool ori tutun

DISTRIBUIȚI

169629 – 03082022 – Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, au semnat un ordin comun care aprobă metodologia ce reglementează modul în care este asigurată asistenţa medicală în unităţile de învăţământ preuniversitar şi superior.

”Am semnat, împreună cu ministrul Sănătăţii, domnul Alexandru Rafila, ordinul comun care aprobă metodologia ce reglementează modul în care este asigurată asistenţa medicală pentru antepreşcolari, preşcolari, elevi şi studenţi, în unităţile de învăţământ preuniversitar şi superior. Dată fiind reorganizarea creşelor ca unităţi de educaţie timpurie antepreşcolară, au fost introduse precizări privind asigurarea cu personal medical a acestora”, a scris Ligia Deca, miercuri, pe Facebook.

Potrivit Metodologiei, personalul medical din cabinetele medicale școlare și din cabinetele de stomatologie școlare din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și din instituțiiiile de învățământ superior de stat va fi  asigurat de autoritățile administrației publice locale.

Medicii din cadrul cabinetelor medicale și stomatologice din unitățile de învățământ preuniversitar vor prezenta în consiliile profesorale ale unităților de învățământ analiza anuală a stării de sănătate a elevilor.

Unitățile școlare nu mai pot încheia parteneriate cu firme care produc sau comercializează produse din tutun sau alcool ori cu ONG-uri care au primit sponsorizări din partea unor astfel de firme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.