Acasă Social Educatie Noua variantă de coronavirus este prezentă și în România

Noua variantă de coronavirus este prezentă și în România

DISTRIBUIȚI

 169791 – 24082023 – Varianta Eris a noului coronavirus este prezentă şi în România, dar nu se poate discuta despre un val cum a fost cel provocat de Omicron, a precizat pentru Agerpres directorul medical al Institutului ”Matei Balş”, doctorul Adrian Marinescu.

”În momentul în care un virus rămâne mult timp în circulaţie, aici vorbim despre SARS-CoV-2, el suferă în permanenţă mutaţii. Cele mai multe sunt mutaţii minore, fără semnificaţie, dar este clar că apar şi variante virale noi. Ceea ce se întâmplă în raport cu Eris, care are ca cod EG 5, nu înseamnă altceva decât altă variantă sau chiar subvariantă legată de Omicron, care se transmite extrem de uşor, care va ajunge să devină predominantă peste tot, lucru care s-a întâmplat şi cu cele anterioare. Se estimează că aproximativ 30% din cazurile noi de infecţie cu SARS-CoV-2 sunt cu această variantă, inclusiv în România. Sigur, trebuie să facem secvenţieri în aşa fel încât să vedem un trend ca să fie extrem de clar, să ne lămurim. (…) Trebuie să mai tatonăm puţin şi trebuie să avem secvenţieri încât să spunem clar cu date”, a afirmat medicul, citat de agenția de știri națională.

Medicul nu a menționat o agresivitate a noii variante, ci a semnata creșterea numărului de persoane infectate care se prezintă la Institutul ”Matei Balş”.

Potrivit acestuia, din datele actuale încă nu se poate trage concluzia că noua varianta ar veni cu ”lucruri noi”.

În opinia sa, nu va urma o creştere susţinută pe perioadă lungă de timp a numărului de cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.