Acasă Externe Piloții ucraineni au început antrenamentele pe aparatele F-16

Piloții ucraineni au început antrenamentele pe aparatele F-16

DISTRIBUIȚI

 169756 –21082023  – Citând o declarație a ministrului Apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, CNN anunță că piloții ucraineni au început antrenamentele pe avioanele de luptă F-16.

„Instruirea (pe F-16) a început”, a declarat Reznikov presei ucrainene sâmbătă, adăugând că, pe lângă piloți, se pregătesc și ingineri și tehnicieni ucraineni.

Reznikov nu a precizat când se va încheia instruirea, dar a menționat că „un termen minim de antrenament este de șase luni” și că instructorii vor anunța încheierea acestui antrenament când vor fi convinși că piloții, inginerii și tehnicienii au dobândit noile abilități.

Militarii ucraineni vor fi instruiți și în ceea ce privește terminologia tehnică în limba engleză, deoarece nivelul de bază al limbii engleze nu este satisfăcător.

Programul de antrenament F-16 este susținut de o coaliție de 11 țări și necesită aprobarea oficială a SUA, deoarece avioanele sunt de tehnologie americană.

Săptămâna trecută, Departamentul Apărării a anunțat un pachet suplimentar de asistență în materie de securitate, în valoare de până la 200 de milioane de dolari, pentru a ajuta Ucraina să contracareze războiul de agresiune al Rusiei.

Pachetul include, printre altele, muniții critice pentru sistemele de apărare aeriană Patriot furnizate de SUA și sistemele de rachete de artilerie de înaltă mobilitate.

Elementele sunt furnizate ca parte a autorizației prezidențiale de tragere de 6,2 miliarde de dolari restabilite în iunie, în urma unei reevaluări a valorii totale a articolelor deja angajate Ucrainei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.