Acasă Externe Românii se mențin pe primul loc în clasamentul general pe medalii la...

Românii se mențin pe primul loc în clasamentul general pe medalii la Jocurile Francofoniei

Sportivii români au cucerit, luni, cinci noi medalii, trei de aur, una de argint şi una de bronz, la Jocurile Francofoniei, de la Kinshasa (Republica Democratică Congo).

DISTRIBUIȚI

169607 – 01082022 – Tricolorii au continuat să domine întrecerile la lupte, câştigând medalii de aur prin Maria Larisa Niţu (cat. 72 kg) şi Cătălina Axente (cat. 76 kg), dar şi argint prin Mihai Nicolae Palaghia (lupte libere, cat. 92 kg) şi bronz prin Adina Ionela Irimia (cat. 68 kg).

La cat. 97 kg (stilul liber), Alexandru Beşliu s-a clasat pe locul 5, după ce a ratat medalia de bronz.

Aur a câştigat şi echipa de tenis de masă a României, după 2-0 în finala cu Tunisia. Andrei-Eduard Ionescu l-a învins cu 3-1 pe Youssef Ben Attia, iar Elena-Adriana Zaharia a dispus cu 3-0 de Fadwa Garci.

În semifinale, România trecuse de Liban cu 2-0. Ionescu l-a învins cu 3-0 pe Saadeddine El Habachi, iar Zaharia s-a impus cu acelaşi scor în duelul cu Mariam El Habech.

La atletism, în proba masculină de 10.000 m, Nicolae Alexandru Soare s-a clasat al şaselea, cu timpul de 29 min 28 sec 86/100.

La 100 m feminin, Marina Andreea Baboi a fost a patra în seria a treia, cu 12 sec 03/100, dar a ratat calificarea în finală, după ce s-a clasat pe cinci în semifinala a doua, înregistrată în 11 sec 97/100.

România se menţine pe primul loc în clasamentul general pe medalii, cu 7 de aur, 2 de argint şi 4 de bronz, urmată de Maroc (4-3-3) şi Camerun (3-3-6) etc.

Medalii de aur au obţinut Răzvan Marian Kovacs (lupte libere, cat. 57 kg), Maxim Vasilioglo (lupte libere, cat. 74 kg), Beatrice Ionela Ferenţ (lupte, cat. 53 kg), Amina Roxana Capezan (lupte, cat. 65 kg), Maria Larisa Niţu (lupte, cat. 72 kg), Cătălina Axente (lupte, cat. 76 kg) şi echipa mixtă de tenis de masă (Andrei-Eduard Ionescu, Elena-Adriana Zaharia).

Medaliile de argint au fost cucerite de sportiva de origine ucraineană Kateryna Zhydachevska (lupte, cat. 59 kg) şi de Mihai Nicolae Palaghia (lupte libere, cat. 92 kg).

Medalii de bronz au câştigat Ştefan Ionuţ Coman (lupte libere, cat. 65 kg), Ana-Maria Pîrvu (lupte, cat. 50 kg), Adina Ionela Irimia (lupte, cat. 68 kg) şi Cătălin Buta (ciclism, cursa de fond).

România participă cu o delegaţie de 76 de persoane, dintre care 57 de sportivi (atletism, baschet feminin, lupte libere şi lupte africane, ciclism pe şosea, tenis de masă şi judo), la cea de a IX-a ediţie a Jocurilor Francofoniei, care se desfăşoară în perioada 28 iulie-6 august, la Kinshasa, în Republica Democratică Congo. sursa:stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.