Acasă Anchete Interne 601 persoane semnalate în SIS au fost descoperite, în ultima săptămână, pe...

601 persoane semnalate în SIS au fost descoperite, în ultima săptămână, pe teritoriul României

DISTRIBUIȚI

 169947 – 11092023 – În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul IGPR, în prima săptămână a lunii septembrie, pe teritoriul României au fost depistate 601 persoane semnalate în SIS ( Sistemul Informatic Schengen). Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, fiind depistate 108 persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 219 persoane erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 13 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen, anunță IGPR. De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 32 de documente și au fost găsite 55 de autovehicule, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

În aceeași perioadă, partenerii străini au identificat 204 persoane căutate de autoritățile române (20 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 8 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 25 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 13 erau semnalate dispărute de către autorităţile române).

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 12 documente și 8 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.