Acasă Sport 11 echipaje de canotori români, calificate la la Jocurile Olimpice de la...

11 echipaje de canotori români, calificate la la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

DISTRIBUIȚI

 169948 – 11092023 – Federația Română de Canotaj încheie Campionatele Mondiale de Canotaj 2023, de la Belgrad, cu o performanță fără precedent – 11 echipaje s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

România a participat la această ediție a Campionatului Mondial cu 13 echipaje compuse din 34 de sportivi și a câștigat cinci medalii: două de aur, una de argint și două de bronz. Țara noastră ocupă astfel locul 4 mondial în clasamentul general pe medalii, după Olanda, Marea Britanie și Italia, dar înaintea Elveției, Irlandei, Ucrainei, Germaniei și Australiei.

Echipajul de 8+1 feminin (W8+) – Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Amalia Bereş, Magdalena Rusu, Adriana Adam, Iuliana Buhuş şi Ştefania Petreanu – a câştigat, duminică, medalia de aur şi și-a asiguta prezenţa la Jocurile Olimpice de la Paris, au fost urmate pe podium de echipajele din SUA şi Noua Zeelandă.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, urmate de echipajee Lituaniei şi SUA, şi-au păstrat titlul mondial la dublu vâsle, fiind a 26-a victorie consecutivă pentru cele două sportive,  sportivele româncele calificându-se încă din semifinale pentru Jocurile Olimpice Paris 2024.

Sâmbătă, și echipajul feminin de patru rame – Amalia Bereş, Maria Tivodariu, Magda Rusu şi Mădălina Bereş – a câştigat medalia de argint, iar Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru au câştigat bronzul la dublu vâsle categorie uşoară, la fel ca şi barca de dublu rame – Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.