Acasă Anchete Interne Beny Steinmetz, reținut în Cipru

Beny Steinmetz, reținut în Cipru

DISTRIBUIȚI

 169888 – 04092023 – Magnatul israelian al mineritului Beny Steinmetz, condamnat la închisoare în România în 2020, a fost reținut în Cipru în baza unui mandat de arestare emis de România, a declarat duminică un purtător de cuvânt al lui Steinmetz, anunță RFI.ro, cu referire la USNews.

Potrivit greekcitytimes.com, Steinmetz a fost reținut la sosirea pe aeroportul din Larnaca, iar arestul preventiv a fost prelungit de o instanță a doua zi.

În decembrie 2020, Steinmetz a fost condamnat la cinci ani de închisoare în România după ce a fost găsit vinovat de fraudă imobiliară într-una dintre cele mai mari afaceri de corupție (dosarul Ferma Băneasa).

În martie 2022 Grecia a respins ordinul de arestare, iar Italia a hotărât anterior împotriva executării acestuia. Steinmetz susținea că Interpol și-a anulat „alerta roșie” de a-l reține, anulând efectiv mandatul de arestare al României, întrucât Interpol consideră că procesul împotriva lui este motivat politic.

Steinmetz a contestat condamnarea sa la CEDO.

Pe lângă condamnarea în România, Steinmetz a mai fost condamnat în 2021 într-un proces de corupție legat de drepturile miniere din Guineea. El a fost condamnat la trei ani, iar jumătate urma să fie executat în închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.