Acasă Social Educatie BNR, ASF, MF și ARB au organizat „Tabăra urbană de educație financiară”

BNR, ASF, MF și ARB au organizat „Tabăra urbană de educație financiară”

DISTRIBUIȚI

 169893 – 04092023 – Banca Națională a României (BNR), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Ministerul Finanțelor (MF) și Asociația Română a Băncilor (ARB) au organizat, în perioada iunie – august 2023, a cincea ediție a proiectului „Tabăra urbană de educație financiară” dedicată elevilor din clasele a VI-a și a VII-a.

Proiectul a fost derulat anul acesta pe parcursul a 16 sesiuni, cu durata de o săptămână fiecare, în spații puse la dispoziție de Banca Națională a României prin intermediul structurilor sale teritoriale. Elevii care au avut prilejul să fie parte a acestei experiențe sunt înscriși la unități școlare din București, Constanța, Târgu Jiu, Buzău, Baia Mare, Oradea, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Craiova, Suceava, Iași și Târgu Mureș.

Pe parcursul celor cinci zile ale taberei, specialiști din cadrul BNR, ASF, MF și ARB au prezentat și explicat noțiuni și concepte financiare, invitați fiind și reprezentanți ai Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare. Fiecare dintre grupurile de elevi a beneficiat de informații utile cu scopul de a dezvolta obiceiuri sănătoase privind modul de gestionare a banilor și abilități de a face alegeri corecte și informate pentru a-și îmbunătăți situația financiară.

În acest context, programul abordează o metodologie de predare non-formală, denumită edutainment (education through entertainment). Astfel, activitățile se bazează pe o tehnică multi-senzorială, care determină o învățare accelerată, copiii fiind în permanență implicați în procesul de educație. Jocurile și activitățile sunt utilizate pentru a demonstra concepte financiare importante, astfel încât elevii să învețe și să se distreze în același timp.

În cadrul programului „Tabăra urbană de educație financiară”, în perioada 28 august – 1 septembrie, a fost organizată pentru al doilea an consecutiv, o sesiune dedicată copiilor din medii defavorizate. Aceasta s-a derulat la Unitatea de perfecționare profesională și activități sociale a BNR de la Cumpătu – Sinaia, într-un cadru informal. Participanților le-a fost pusă la dispoziție infrastructura necesară pentru a crea o atmosferă plăcută în care cunoștințele și informațiile  financiare să fie asimilate la nivel optim.

Educația financiară ocupă un loc strategic pe agenda tuturor instituțiilor organizatoare, obiectivul comun al acestui program fiind creșterea nivelului educației financiare în rândul elevilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.