Acasă Economie Discuții cu Apple, Amazon și IBM despre digitalizarea administrației publice, cybersecurity, digitalizarea...

Discuții cu Apple, Amazon și IBM despre digitalizarea administrației publice, cybersecurity, digitalizarea educației și inovații în tehnologia medical

DISTRIBUIȚI

169918 – 07092023 – În contextul Forumului de Afaceri al Inițiativei celor 3 Mări organizat la București, premierul României, Marcel Ciolacu, a avut întâlniri cu delegațiile Apple, Amazon și IBM, întâlniri la care au participat și miniștrii Digitalizării, Bogdan Ivan, și Economiei, Radu Oprea.

Discuțiile au vizat colaborarea României cu cele trei mai companii pentru accelerarea digitalizării și reformei digitale în administrația publică.

Delegația Apple a fost condusă de Sebastien Gros, Director pentru Afaceri Guvernamentale Europa, iar discuțiile s-au axat pe mediu, soluții de cybersecuritate, digitalizarea educației și inovații în zona de tehnologie medicală.

Discuțiile cu delegația Amazon, condusă de Michael Punke, vicepreședinte pentru politici publice globale al companiei, au vizat colaborarea pentru serviciile cloud, investiții în infrastructură și proiecte de cercetare avansată, dezvoltarea proiectelor de cercetare și inovare în domenii precum inteligența artificială, analiza datelor și securitatea cibernetică.

Aceleași teme au fost abordate și în întrevederea cu delegația companiei IBM, condusă de David Barnes, vicepreședinte pentru politica globală a forței de muncă al companiei.

Forumul de Afaceri I3M este organizat de Guvernul României, sub înaltul patronaj al președintelui României, și reunește peste 1.000 de oameni de afaceri, reprezentanți de top ai guvernelor din întreaga lume, experți și reprezentanți ai societății civile.

Scopul Forumului de Afaceri I3M este de a cataliza investițiile în infrastructură pe axa Nord-Sud și de a reconfigura relațiile de vecinătate din regiune, mai ales în contextul perturbărilor multiple și prelungite generate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Inițiativa celor Trei Mări (Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică) este o platformă politică flexibilă și informală care reunește 12 state membre ale Uniunii Europene – Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

La Forum participă și parteneri strategici care susțin Inițiativa celor Trei Mări: Comisia Europeană, Germania și SUA, precum și invitați speciali și reprezentanți ai organizațiilor internaționale relevante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.