Acasă Economie Ambasadorul SUA în România vorbește despre ”rolul vital” al României în securitatea...

Ambasadorul SUA în România vorbește despre ”rolul vital” al României în securitatea energetică a regiunii

DISTRIBUIȚI

169919 – 07092023 – România va juca un rol vital în consolidarea securității energetice şi diversificarea surselor de aprovizionare în regiune prin dezvoltarea resurselor de gaze offshore din Marea Neagră şi participarea la inițiative regionale în domeniu, a declarat, miercuri, ambasadorul SUA în România, Kathleen A. Kavalec.

La Forumul Economic SUA-România: Inovație pentru Prosperitate, eveniment organizat în marja Forumului de Afaceri al Inițiativei Celor Trei Mări (3SI) de la București, diplomatul american s-a referit la și extinderea interconectorilor cu țările vecine şi la participarea României la inițiative regionale, precum cablul electric submarin din Marea Neagră, menționând eforturile României de îmbunătățire a legăturilor de transport şi mobilitatea din regiune prin modernizarea rețelelor rutiere şi feroviare şi modernizarea porturilor.

Diplomatul american a subliniat că, în mod similar, România poate promova transformarea digitală şi inovația în regiune prin extinderea conectivității broadband, dezvoltarea serviciilor de tip e-government şi sprijinirea unor inițiative regionale precum „Three Seas Digital Highway”.

„SUA este pregătită să sprijine România şi partenerii săi în urmărirea acestora şi a altor proiecte care promovează interesele şi valorile comune. De aceea am promis până la 300 de milioane de dolari în finanțarea unor proiecte din cadrul Inițiativei celor 3 Mări prin intermediul U.S. International Development Finance Corporation”, a precizat Kathleen A. Kavalec.

Referindu-se la parteneriatul economic dintre SUA şi România, ambasadorul Kavalec a semnalat că un pas important este includerea României în programul Visa Waiver, care va permite cetățenilor români să călătorească în SUA fără viză.

„Apreciem eforturile României de a îndeplini criteriile tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver, precum şi continuarea cooperării în chestiunile ce țin de securitate şi aplicarea legii”, a afirmat ambasadorul SUA.

„Unul dintre criteriile pentru programul Visa Waiver este o rată scăzută de refuzare a acordării vizei, de acea vrem cât mai mulți solicitanți calificați posibili, şi încurajez toți românii să îşi revizuiască viza americană oricând după 1 octombrie”, a adăugat Kathleen A. Kavalec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.