Acasă Politic Împrumuturi de la BIRD pentru îmbunătăţirea managementului riscului la dezastre şi reducerea...

Împrumuturi de la BIRD pentru îmbunătăţirea managementului riscului la dezastre şi reducerea poluării rurale

DISTRIBUIȚI

 169871 – 01092023 – Guvernul a aprobat, joi, proiectele de lege pentru ratificarea a două Acorduri de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru proiectul de îmbunătăţire a managementului riscurilor la dezastre şi pentru finanţarea proiectului de prevenire şi diminuare a poluării în spaţiul rural.

Potrivit unui comunicat al Executivului, Acordul de împrumut cu BIRD pentru finanţarea proiectului de prevenire şi diminuare a poluării în spaţiul rural prevede contractarea unui împrumut în valoare de 60 de milioane de euro pentru modernizarea instituţiilor publice responsabile de controlul poluării şi schimbul de cunoştinţe şi transfer de informaţii prin înfiinţarea unor ferme model menite să promoveze practici agricole nepoluante.
Perioada de implementare a proiectului este de 5 ani.
Acordul de împrumut cu BIRD pentru finanţarea proiectului privind îmbunătăţirea managementului riscurilor de dezastre prevede majorarea, de la 50 de milioane euro la 92 de milioane de euro, a împrumutului.
Guvernul menţionează că majorarea finanţării acestui proiect este necesară, ”având în vedere schimbările determinate de contextul economic, precum şi starea tehnică a clădirilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.