Acasă Social Aparare Lecții de perseverență și curajul de a lupta pentru idealuri

Lecții de perseverență și curajul de a lupta pentru idealuri

Echipa României a plecat la Invictus Games

DISTRIBUIȚI

169895 – 05092023 – În perioada 9-16 septembrie, la Düsseldorf (Germania) are loc ediția din acest an a Invictus Games, care va reuni reprezentanți din 21 de națiuni din întreaga lume.

Echipa României este formată din 20 de militari răniți, clasați cu gradul I, II și III de invaliditate sau apt limitat, care vor concura la opt discipline sportive – șapte discipline individuale (tir cu arcul, atletism, canotaj la ergometru, powerlifting, ciclism, tenis de masă și înot) și una de echipă (volei din poziţia şezând).

Luni, 4 septembrie, înantea plecării la Düsseldorf, căpitanul lotului, plutonierul adjutant (în retragere) Florin Boc, a primit din partea ministrului Apărării Angel Tîlvăr, Drapelul României, în cadrul unei ceremonii la care a participat și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

„Învățăm de la dumneavoastră, veteranii răniți în teatrele de operații, lecțiile valoroase ale perseverenței în viața de zi cu zi, ale curajului de a lupta pentru idealuri, chiar și atunci când acestea par îndepărtate sau chiar intangibile. Cred cu tărie că este important ca, dincolo de declarațiile oficiale, să ne implicăm activ și permanent în susținerea dumneavoastră și să ne asigurăm că ajungeți acolo unde v-ați propus!”, a transmis ministrul Apărării, membrilor Echipei Invictus România.

Delegația care va însoți lotul României în Germania este condusă de directorul Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Corneliu Postu.

România se află la a patra participare la Invictus Games, după edițiile din Toronto (2017), Sydney (2018) și Haga (2022), în cadrul cărora au obținut rezultate remarcabile – 26 de medalii, dintre care 11 de aur, 11 de argint și 4 de bronz.

Invictus Games au fost lansate oficial la Londra, în anul 2014, sub patronajul prințului Harry de Wales, al Marii Britanii, prima ediție reunind 400 de competitori din 13 națiuni.

În 2016, patru militari români au participat ca observatori, la ediția care a fost organizată în SUA.

Prima participare a echipei Armata României la Invictus Games, a fost în 2017, când la Toronto, au concurat și 15 militari români răniți în teatrele de operații.

La Invictus Games Dusseldorf 2023, alături de România participă alte 21 națiuni: Australia, Belgia, Canada, Danemarca, Estonia, Franța, Georgia, Germania, Irak, Italia, Iordania, Olanda, Noua Zeelandă, Polonia, Republica Korea, Ucraina, Anglia, Statele Unite ale Americii și nou intratele națiuni competitoare Israel, Columbia, Nigeria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.