Acasă Social MIPE virează a doua tranșă pentru plata facturilor de încălzire

MIPE virează a doua tranșă pentru plata facturilor de încălzire

DISTRIBUIȚI

 169911 – 06092023 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va plăti a doua tranșă din ajutorul acordat familiilor vulnerabile pentru plata facturilor de energie. În data de 15 septembrie a.c, MIPE va vira către Poșta Română aproximativ 1,44 miliarde lei, cu care vor fi alimentate cardurile celor care beneficiază de compensarea prețurilor la energie.

Vor beneficia de a doua transă pentru plata facturilor la energie aproximativ 2 milioane de gospodării. Din acestea, circa 1,65 milioane de gospodării au beneficiat și de prima tranșă din acest ajutor, în prima parte a acestui an, iar alte aproape 400.000 de familii primesc pentru prima dată acest sprijin.

 Sprijinul pentru compensarea facturilor la energie se acordă categoriilor de beneficiari eligibili pe baza listelor comunicate de către Ministerul Muncii și verificate de Ministerul de Finanțe, MAI, STS și ANAF.

Cardurile sunt emise și distribuite de Poșta Română, care asigură și furnizarea de informații către public privind emiterea, distribuirea și utilizarea cardurilor de energie, inclusiv cu privire la sesizările formulate. Aceste informații, inclusiv motivul pentru care o persoană nu a primit cardul de energie, pot fi aflate la call-center-ul C.N. Poșta Română: 0319966.

De ajutoarele pentru facturile la energie/ încălzirea locuinței pot beneficia:

  • pensionarii cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei
  • pensionarii cu pensie de invaliditate, cu venituri lunare realizate mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • persoanele (copii și adulți) încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, în conformitate cu Legea nr. 277/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

În cazul în care la un loc de consum domiciliază sau au reședința mai mulți beneficiari de sprijin, ajutorul pentru compensarea prețului la energie se acordă o singură dată pe loc de consum, cu condiția ca locul de consum să coincidă cu domiciliul/ reședința beneficiarului de sprijin.

Facturile pot fi plătite cu cardurile de energie direct la poștaș, la orice oficiu poștal în raza căruia își are domiciliul beneficiarul sau online, prin intermediul aplicației informatice a Companiei Naționale Poșta Română.

Ajutoarele primite pe cardurile de energie pot fi utilizate pentru a achita facturi la energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, dar și pentru orice alte materiale de încălzire ce pot fi utilizate la încălzirea locuințelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.