Acasă Social Premierul a cerut lista serviciilor publice care vor fi digitalizate și proiectele...

Premierul a cerut lista serviciilor publice care vor fi digitalizate și proiectele aferente

DISTRIBUIȚI

 169977– 1409202 – Până la finalul lunii octombrie ministerele trebuie să prezinte lista serviciilor publice care vor fi digitalizate și proiectele care vor finanțate.

În ședința Comitetului pentru e-guvernare și reducerea birocrației (CERB), prim-ministrul Marcel Ciolacu a reamintit reprezentanților instituțiilor că pentru digitalizarea serviciilor publice sunt disponibile 524 de milioane de euro și că relația statului cu cetățenii trebuie îmbunătățită.

În contextul întâlnirii, au fost stabilite ca priorități pentru următoarea perioadă trecerea la tehnologiile de tip cloud, implementarea porții de acces unice pentru serviciile publice electronice prin utilizarea ROeID și interoperabilitatea bazelor de date într-un mod transparent și sigur.

De asemenea, au fost discutate stadiul proiectelor de debirocratizare și situația proiectelor finanțate prin Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PoCIDIF) și PNRR.

Ședința CERB a avut ca scop pregătirea portofoliului de proiecte ale instituțiilor publice pentru apelurile dedicate e-guvernării.

Din CERB fac parte toate ministerele, cărora li se adaugă SGG, ADR, ONRC, CERT-RO, SRI, INCDI, Comisia de Prognoză, INS și STS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.