Acasă Social Educatie România, singura țară care a câștigat medalii de aur la toate edițiile...

România, singura țară care a câștigat medalii de aur la toate edițiile Olimpiadei Europene de Informatică pentru juniori

DISTRIBUIȚI

 169942– 14092023 – Pe 13 septembrie 2023, la Kutaisi, Georgia, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a VII-a ediții a Olimpiadei Europene de Informatică pentru juniori, ediție la care au participat 96 de concurenți din 24 de țări.

România ocupă locul I pe medalii în clasamentul celor 24 de țări participante și rămâne, în continuare, singura țară care reușește să cucerească aur la fiecare dintre edițiile anterioare!

Din echipa României, care a obținut o medalie de aur și trei de argint, au făcut parte Andrei Paul Iorgulescu (medalie de aur) și Matei Neacșu (medalie de argint), ambii de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, Roland Petrean (medalie de argint) de la Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” din Zalău și Luca Valentin Mureșan (medalie de argint) de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare.

Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică – Daniela Lica (Centrul Județean de Excelență Prahova) și Bogdan-Ioan Popa (Universitatea din București).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.