Acasă Social Sanatate Alianţa Pacienţilor Bolnavi Cronic a realizat o platformă cu informaţii educative despre...

Alianţa Pacienţilor Bolnavi Cronic a realizat o platformă cu informaţii educative despre sănătate

DISTRIBUIȚI

 169941– 14092023Aplicaţia caută informaţii în sute de surse certificate şi oferă răspunsuri pe toate cuvintele-cheie care au legătură cu sănătatea omului.

Alianţa Pacienţilor Bolnavi Cronic din România a lansat asistentul virtual ”Agregatorul general de informaţii educative despre sănătate”, o platformă care foloseşte un algoritm de valori şi comparatori cu ajutorul modelului de inteligenţă artificială, pentru a răspunde întrebărilor din domeniul sănătăţii.

Coordonatorul de programe al Alianţei, Alin Bujan, spune că aplicaţia caută informaţii în sute de surse certificate şi oferă răspunsuri pe toate cuvintele-cheie care au legătură cu sănătatea omului, inclusiv informaţii orientative despre nutriţie şi psihologie.

”Rolul inteligenţei artificiale din conţinutul aplicaţiei este de a culege întrebarea, textul, de la utilizator, îl interpretează, se duce şi accesează în bazele de date pe care noi le-am indicat, compară răspunsul şi îl afişează înapoi către utilizator. Sunt înregistrate în această aplicaţie în jur de 390 de surse de informare medicală, verificate, surse care sunt realizate de către medici. Aplicaţia răspunde în timp real tuturor întrebărilor şi are un atribut de contextualitate – adică îi adresezi o întrebare şi după aceea vii cu follow-up, dacă nu te-a lămurit primul răspuns, şi tot aşa”, spune Alin Bujan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.