Acasă Anchete Interne Zeci de documente de identitate descoperite într-un microbuz

Zeci de documente de identitate descoperite într-un microbuz

DISTRIBUIȚI

 169981 – 19092023 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit într-un microbuz condus de un cetăţean german de naţionalitate siriană mai multe documente, false sau autentice, ai căror titularii nu era prezenţi la control.

La data de 18.09.2023, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat la controlul de frontieră, pentru a intra în țară, un cetățean german de naţionalitate siriană, în vârstă de 55 de ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în Germania. Bărbatul efectua servicii de coletărie în regim personal pe ruta Turcia-Germania.

La controlul de frontieră, acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul motor a fost descoperită o sacoşă în care se aflau patru documente false – două permise de şedere cu însemnele autorităţilor din Germania şi două permise de conducere cu însemnele autorităţilor din Cehia.

Totodată, în alte colete din microbuz au fost descoperite 44 de documente de identitate siriene autentice, eliberate pe numele unor persoane care nu erau prezente la controlul de frontieră.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, conform prevederilor legale incidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.