Acasă Externe Zone calamitate și circulație restricționată în Grecia

Zone calamitate și circulație restricționată în Grecia

MAE recomandă cetățenilor români să se informeze și să respecte recomandările autorităților

DISTRIBUIȚI

 169933 – 08092023 – Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că, în urma fenomenelor meteo puternice cauzate de ciclonul „Daniel”, există numeroase drumuri naționale și autostrăzi afectate. Astfel, a fost afectată infrastructura de transport și comunicații din zonele Volos, Magnisia, Trikala, Karditsa, Telion și Insula Skhiatos, fiind înregistrate dificultăți inclusiv la transportul aerian și cel maritim.

Poliția elenă a dispus restricții de circulație pe mai multe tronsoane, după cum urmează:

  • strada Larisis, în Volos, pe ambele fluxuri de trafic, de la sensul giratoriu cu bulevardul Athinon până la intersecția cu șoseaua de centură Volos, precum și drumul național Volos – Larissa)
  • drumul județean Rizomylos – Kanalia, de la intersecția cu PEO Larissa – Volos până în satul Kanalia
  • drumul județean Volos – Kanalia, de la Melissatika la satul Kanalia
  • drumul județean Agia-Volos, de la satul Kanalia până la linia administrativă cu regiunea Magnesia, respectiv satul Kalamaki din prefectura Larissa
  • drumul local Stefanovikeio – Megalo Monastiriou, de la intersecția cu drumul național Volos – Larissa până la satul Megalo Monastiri
  • drumul județean Velestinou – Mikro Perivolaki din satul Chloe până la limita administrativă cu prefectura Magnesia (satul Agrokipio)
  • șoseaua Larissa-Volos, de la intersecția cu satul Chloe până la satul Stefanovikio
  • accesul vehiculelor este interzis în regiunea Trikala, cu excepția rețelei rutiere care conectează localitățile Ioannina și Grevena cu unitatea regională Larissa, astfel: drumul național Ioannina – Trikala – Larissa; drumul național Grevena – Mourgani; drumul național Ioannina – Trikala – Larissa.
  • circulația vehiculelor este interzisă pe teritoriul prefecturii Karditsa, cu excepția porțiunii din autostrada E-65 aflată în responsabilitatea Poliției din Karditsa.

Au fost ridicate restricțiile pe rețeaua rutieră din insula Skiathos, cu excepția zonelor Agia Paraskevi – Troulos – Platanias, unde circulația este în continuare oprită.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că datele oficiale actualizate referitoare la evoluția fenomenelor meteorologice extraordinare sunt disponibile pe site-ul Agenției Naționale elene de Meteorologie: www.emy.gr

De asemenea, Secretariatul General al Protecției Civile a emis un set de recomandări și măsuri care trebuie urmate de toate persoanele în această perioadă pentru a se proteja de riscurile care decurg din apariția fenomenelor meteorologice severe.

Se recomandă cetățenilor români să respecte întocmai instrucțiunile autorităților elene responsabile, iar în cazul în care se confruntă cu o situație de pericol iminent să utilizeze numărul unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.