Acasă Economie Alinierea legislației de mediu în România la standardele OCDE, evaluare pozitivă

Alinierea legislației de mediu în România la standardele OCDE, evaluare pozitivă

DISTRIBUIȚI

 170265 – 19102023 – Comitetul de Politici de Mediu (EPOC) din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a evaluat pozitiv România în ceea ce privește alinierea legislației, politicilor și practicilor naționale cu principiile și standardele organizației

Evaluarea României în Comitetul EPOC a vizat controlul poluării, evaluarea impactului asupra mediului, poluarea transfrontieră, schimbări climatice, biodiversitate, zgomot, conservarea resurselor de apă, calitatea aerului, precum și instrumente economice în politicile de mediu.

Totodată, au fost evaluate pozitiv aspectele referitoare la introducerea obligațiilor de mediu în cadrul politicilor sectoriale din domeniul transporturilor, energiei și productivitatea resurselor.

Deși României i-au fost recunoscute progresele, OCDE a oferit și o serie de recomandări constructive pentru îmbunătățirea și alinierea ulterioară la standardele globale. Printre acestea: nevoia de a întreprinde eforturi suplimentare pentru a crește participarea publicului la procesele de evaluare a mediului, oferind cetățenilor informații ușor accesibile și oportunități adecvate de a-și exprima părerile. De asemenea, a fost remarcată nevoia de adoptare a unor măsuri suplimentare pentru a îmbunătăți acoperirea la nivel național în ceea ce privește tratarea apelor uzate urbane și de continuare a eforturilor pentru asigurarea accesului la apă potabilă sigură pentru categoriile vulnerabile de cetățeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.