Acasă Social ANOFM: Peste 31.000 de locuri de muncă oferite la Bursa locurilor de...

ANOFM: Peste 31.000 de locuri de muncă oferite la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

DISTRIBUIȚI

 170357 – 28102023 – La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată astăzi, 27 octombrie, la nivel național, au fost oferite 31.676 de locuri de muncă, cu peste 6.000 mai multe decât cele comunicate preliminar de către angajatori.

Prezent la evenimentul desfășurat la Slatina și organizat de către AJOFM Olt, Florin Cotoșman, președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, a subliniat importanța integrării pe piața muncii a tinerilor și a măsurilor oferite de ANOFM pentru dezvoltarea mediului economic.

“Trebuie să avem în vedere că piața muncii reprezintă, în principal, relația dintre angajați și angajatori și îi încurajez pe participați să acționeze în acest sens. Participarea la acest eveniment este o oportunitate de a se conecta direct cu profesioniști din diverse domenii și de a înțelege mai bine cerințele pieței muncii actuale. Totodată, dezvoltarea competențelor nu se oprește odată cu absolvirea, ci este un proces pe tot parcursul vieții, competențele fiecăruia fiind cheia succesului personal și profesional, dar și a dezvoltării societății noastre, acesta fiind unul dintre obiectivele principale ale ANOFM”, a declarat președintele instituției, Florin Cotoșman.

La nivel naţional, 1.797 agenți economici au răspuns invitației Serviciului Public de Ocupare, aceștia oferind locuri de muncă în ramuri de activitate, atât pentru absolvenți de studii medii, cât și superioare .

20.438 persoane au participat la această acțiune. Au fost selectate în vederea încadrării 3.500 persoane.

Principalele meserii în care au fost încadrați absolvenţii fără studii superioare sunt: șofer, vânzător, manipulant mărfuri, lucrător comercial, agent securitate, confecționer îmbrăcăminte, casier. În ceea ce privește absolvenții cu studii superioare, la acest eveniment au fost angajați ingineri (în diferite ramuri de activitate), consilieri juridici, dezvoltatori de sisteme în domeniul TIC, directori vânzări etc.

De asemenea, la bursa locurilor de muncă au participat şi 69 persoane refugiate din Ucraina, 18 fiind selectate în vederea încadrării.

Judeţele cu cele mai multe locuri de muncă oferite sunt: Bucureşti, Braşov, Iaşi, Timiș, Bihor, Olt etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.