Acasă Politic Doar Ilfovul e de vină?

Doar Ilfovul e de vină?

DISTRIBUIȚI

 170142 – 06102023 – Propunerea legislativă prin care pădurile din regiunea București-Ilfov vor beneficia de un regim strict de protecție a primit aviz pozitiv în unanimitate de la Comisia juridică, de disciplină și imunități și își urmează parcursul legislativ spre adoptare.

Cu 16% suprafață împădurită, Ilfovul este considerat, conform Codului Silvic, „zonă cu deficit de vegetație forestieră”, fiind sub limita de 30% prevăzută de Strategia Forestieră Națională 2018-2027, iar Bucureștiul este în top 3 al celor mai poluate capitale din Uniunea Europeană.

Poluarea din regiunea București-Ilfov este o problemă de sănătate publică  și avem nevoie de toate instrumentele pentru a îmbunătăți situația actuală. Avem aceste păduri în jurul Bucureștiul pe care trebuie să le protejăm pentru o calitate mai bună a vieții, cu atât mai mult cu cât Bucureștiul și zona metropolitană reprezintă singura regiune din Europa care are atât un deficit de spațiu verde, dar și de arbori pe cap de locuitor, și bineînțeles, și suprafața fondului forestier este mult sub cea necesară. Prin această inițiativă ne dorim ca în pădurile din Ilfov să fie permise doar tăieri pentru eliminarea arborilor care creează o stare de pericol sau în scopul de ajutorare a reconstrucției ecologice, în anumite cazuri strict stipulate. Totodată, propunem sancțiuni pentru tăierile care nu se încadrează în categoriile permise cu limite de pedeapsă între 2 și 7 ani, urmând ca şi tentativa să constituie o incriminare, a declarat Oana Cambera, co-inițiatoarea propunerii legislative.

Proiectul a fost înaintat în Parlament de Oana Cambera, deputat de Ilfov şi Diana Buzoianu, deputat de Bucureşti.

În timp ce Ilfovul mai are ceva pădure, despre București, unde continuă betonările de spații verzi dintre blocuri și în parcuri, nu se spune nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.