Acasă Politic Educația, dezvoltarea instituțională, justiție, energie și digitalizare, domeniile prioritare pentru Programul Națiunilor...

Educația, dezvoltarea instituțională, justiție, energie și digitalizare, domeniile prioritare pentru Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

 170377 – 31102023  – Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a avut luni, 30 octombrie 2023, la București, o întrevedere cu Reprezentantul rezident al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, Daniela Gasparikova. Discuția s-a axat pe intensificarea cooperării dintre cele două instituții, în special din perspectiva îndeplinirii obiectivelor stabilite prin Programul de țară Republica Moldova – PNUD pentru perioada 2023-2027.

Oficialul român a evidențiat faptul că Republica Moldova este beneficiarul prioritar al politicii României de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară, prin creșterea constantă, în ultimii trei ani, a fondurilor alocate pentru activitățile de profil în Republica Moldova. În acest sens, a evidențiat angajamentul părții române de consolidare a Fondului de Democratizare și Dezvoltare Sustenabilă pentru Republica Moldova, precum și de diversificare a sprijinului pentru statul vecin în vederea avansării procesului de integrare europeană, prin organizarea de programe de transfer de expertiză și formare profesională.

La rândul său, Daniela Gasparikova a prezentat prioritățile de intervenție ale PNUD în Republica Moldova, context în care a transmis dorința de cooperare cu autoritățile române în implementarea unor proiecte în domenii precum educația, dezvoltarea instituțională, justiție, energie și digitalizare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.