Acasă Social Aparare Întrevedere Angel Tîlvăr- deputatul Gunther Krichbaum, membru al Comisiei de Politică Europeană...

Întrevedere Angel Tîlvăr- deputatul Gunther Krichbaum, membru al Comisiei de Politică Europeană din Parlamentul federal al Germaniei

DISTRIBUIȚI

 170136 – 05102023 – Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr s-a întâlnit joi, 5 octombrie, la sediul MApN, cu deputatul german Gunther Krichbaum, membru al Parlamentului federal al Republicii Federale Germania, care efectuează o vizită în România.

Pe parcursul discuțiilor au fost abordate evoluțiile de securitate la nivel regional, generate de războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina, cu impact semnificativ asupra infrastructurii civile ucrainene din zonele frontierei dunărene dintre România și Ucraina.

De asemenea, a fost evocată cooperarea dintre România și Germania, în format NATO și UE, în contextul actual de securitate, fiind abordate prioritățile imediate pe palierul cooperării şi coordonării româno-germane. Cei doi oficiali au evidențiat semnificația şi implementarea deciziilor fundamentale adoptate în contextul Summit-ului NATO de la Vilnius, în special în planul consolidării posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul de est, inclusiv la Marea Neagră. Totodată, o atenție specifică a fost acordată şi aspectelor referitoare la cooperarea în cadrul inițiativelor Uniunii Europene.

În context, ministrul apărării naţionale a exprimat aprecierea pentru angajamentul Germaniei în implementarea măsurilor aliate de descurajare și apărare, care consolidează postura NATO la Marea Neagră, evidențiind participarea Forţelor Aeriene Germane la misiunile de Poliție Aeriană consolidată şi a militarilor germani în cadrul structurilor aliate de comandă de pe teritoriul României.

A fost evidențiat stadiul excelent al cooperării bilaterale, precum şi trendul ascendent al colaborării, interesul manifestat de ambele părți fiind reflectat de reuniunile la cel mai înalt nivel de la Bucureşti şi Berlin din cursul acestui an, precum şi de relansarea discuțiilor aplicate de stat major.

Ministrul Tîlvăr a evidențiat importanța continuării desfășurării exercițiilor bilaterale și multinaționale, atât în România, cât și în Germania, precum și sporirea cooperării în domeniul operațional şi al instruirii, educației militare, cercetării științifice şi, nu în ultimul rând, pe palierul tehnico-militar şi al industriei de apărare.

Cei doi oficiali au convenit asupra necesității menținerii unui dialog bilateral constant şi structurat, în sprijinul aprofundării relației pe componenta de apărare şi pentru implementarea cât mai eficientă a proiectelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.