Acasă Economie Premierul vorbește despre soluții de salarizare ”raportate la situația economică și la...

Premierul vorbește despre soluții de salarizare ”raportate la situația economică și la angajamentele asumate de Guvern”

DISTRIBUIȚI

170306 – 24102023 – Premierul Marcel Ciolacu a avut luni, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanții sindicatelor din educație pe tema salarizării din sistemul de învățământ și buna funcționare a procesului educațional.

Au fost analizate și agreate soluțiile legislative pentru eliminarea inechităților salariale în cazul personalului de conducere, îndrumare și control, atât la categoria personalului didactic, cât și a celui didactic auxiliar, urmând să fie promovate legislativ în cel mai scurt timp de către Guvern.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul rămâne un partener onest al partenerilor sociali, că dialogul rămâne deschis pentru găsirea celor mai bune soluții de salarizare, ”raportate la situația economică și la angajamentele asumate de Guvern”.

Au fost date asigurări că la nivelul Guvernului sunt stabilite măsuri clare pentru asigurarea finanțării procesului de învățământ, plății salariilor cadrelor didactice și personalului auxiliar așa cum au fost majorate prin OUG 57/2023, precum și pentru plata burselor pentru elevi și a decontării navetei.

Din partea sindicatelor din Educație au participat Simion Hăncescu și Purcaru George, președintele, respectiv vicepreședintele FSLI, Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” și Ionel Barbu, secretarul general al aceleiași organizații, precum și Anton Hadăr și Alin-Gheorghiță Mazăre, din partea Federației Naționale Sindicale ”Alma Mater”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.