Acasă Cultura/Media Reprezentanții cultelor religioase din România, primiți de premierul Marcel Ciolacu la Palatul...

Reprezentanții cultelor religioase din România, primiți de premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria

DISTRIBUIȚI

170101 – 02102023 – Prim-ministrul Marcel Ciolacu a discutat astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai cultelor religioase din România, agenda întâlnirii fiind centrată pe continuarea dialogului și cooperării dintre stat și culte, în beneficiul credincioșilor și al societății românești.

Șeful Executivului a subliniat rolul esențial pe care comunitățile religioase îl au în modelarea vieții sociale, culturale, educaționale, dar, mai ales, spirituale a românilor și potențialul de implicare a cultelor în asistența socială și medicală, exprimând disponibilitatea Guvernului de a sprijini inițiative în această direcție, prin Secretariatul de Stat pentru Culte.

„Pentru viitor, îmi doresc ca, împreună, să identificăm soluții pentru a valorifica potențialul pe care cultele religioase îl au din acest punct de vedere. Dețineți capacități absolut necesare. În primul rând, o raportare morală, responsabilă, la actul profund uman de întrajutorare a aproapelui. Apoi, un personal dedicat care are acces nu doar în mediul instituțional, dar mai ales la domiciliul beneficiarilor – fie că vorbim de bătrâni, copii, mame vulnerabile, victime ale traficului de persoane ori persoane dependente de droguri. Împreună sper să construim nu doar cămine, ci mai ales să ajutăm aceste categorii de persoane vulnerabile prin programe și activități cu caracter social și medical, realizate de unitățile de cult, la nivel local”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

La rândul lor, reprezentanții cultelor religioase au salutat deschiderea manifestată de Guvern în cadrul dialogului purtat până acum, precum și susținerea oferită pentru construirea și renovarea lăcașurilor de cult.

În cadrul întâlnirii s-a discutat, de asemenea, despre inițiativa mai multor culte religioase de înființare a unei platforme permanente de dialog între stat și culte, care să funcționeze la nivel tehnic, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, precum și despre solicitarea venită din partea mai multor culte pentru creșterea sprijinului acordat de stat la salarizarea personalului neclerical, în raport cu nivelul salariului minim pe economie.

Au fost invitați reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute în România conform Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor. La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat, de asemenea, secretarul de stat pentru Culte, Ciprian Olinici, vicepremierul Marian Neacșu și președintele Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.