Acasă Stiință Premiul Nobel pentru medicină 2023, acordat cercetătorilor Katalin Kariko şi Drew Weissman

Premiul Nobel pentru medicină 2023, acordat cercetătorilor Katalin Kariko şi Drew Weissman

DISTRIBUIȚI

  170102 – 02102023 –  Premiul Nobel pentru Medicină a fost acordat în acest an în comun cercetătorilor Katalin Karikó și Drew Weissman pentru descoperirile lor care au permis dezvoltarea vaccinurilor de tip mRNA împotriva Covid 19, a anunțat luni Comitetul Nobel.

Katalin Kariko şi Drew Weissman au fost desemnaţi, luni, laureaţii premiului Nobel pentru medicină pe anul 2023. Cei doi au câștigat Nobelul „pentru descoperirile lor care au permis dezvoltarea unor vaccinuri ARN mesager eficiente împotriva COVID-19”, a anunţat Thomas Perlmann, secretar general al Comitetului Nobel la sediul Institutului Karolinska din Stockholm, Suedia.

„Descoperirile celor doi laureați ai premiului Nobel au fost esențiale pentru dezvoltarea unor vaccinuri ARN mesager eficiente împotriva COVID-19 în timpul pandemiei care a debutat la începutul anului 2020. Prin descoperirile lor revoluționare, care au schimbat în mod fundamental înțelegerea noastră despre modul în care ARNm interacționează cu sistemul nostru imunitar, laureații au contribuit la ritmul fără precedent de dezvoltare a vaccinurilor în timpul uneia dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății umane din epoca modernă”, a explicat Academia Suedeză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.