Acasă Externe Agenda Europeana Cultura, catalizator al dezvoltării zonelor rurale

Cultura, catalizator al dezvoltării zonelor rurale

Raportul președintelui CJ Harghita va fi discutat în Comitetul European al Regiunilor la finalul lunii noiembrie

DISTRIBUIȚI

 170103 – 03102023 – Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, raportor al  Comitetului European al Regiunilor (CoR), a primit avizul Comisiei pentru politică socială, educație, ocuparea forței de muncă și cultură (SEDEC), pentru proiectul de aviz privind dezvoltarea zonelor rurale prin Cultură.

În cadrul celei de-a 19-a reuniuni  a Comisiei, care a avut loc la Bruxelles în data de 2 octombrie, Borboly Csaba, președintele CJ Harghita, a primit undă verde pentru avizul elaborat.

Scopul proiectului de aviz este de a dezvolta politici la nivelul Uniunii Europene care să promoveze dezvoltarea economică, socială și ecologică a zonelor rurale prin valorificarea diversității culturale și creativității, pentru a da posibilitatea locuitorilor să creeze locuri de muncă prin activități culturale.

Raportul urmează să fie supus votării în cadrul plenarei Comitetului European al Regiunilor care va avea loc în perioada  29-30 noiembrie 2023.

“Conservarea patrimoniului nostru nu este un lux ci o necesitate! Le mulțumesc tuturor celor care au formulat amendamente la acest proiect de aviz, utile pentru realizarea unui document ca bază a politicilor publice și a surselor de finanțare pentru comunitățile locale. Consider că este esențial să abordăm transformările profunde care au loc în mediul rural european. Cultura, în zonele rurale, poate evolua într-un catalizator al transformării sociale și economice, al dezvoltării personale și colective și al îmbunătățirii calității vieții. Conservarea patrimoniului natural și cultural poate debloca potențialul turistic. Politicile culturale pe care le susținem astăzi se aliniază la Agenda 2030 și la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, recunoscând cultura ca un motor-cheie al transformării sociale și economice. Acest aviz va contribui la o transformare profundă a mediului rural!”, a apreciat Borboly Csaba în prezentarea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.