Acasă Externe Republica Polonă – Posibilă creștere a timpilor de așteptare la frontiera cu...

Republica Polonă – Posibilă creștere a timpilor de așteptare la frontiera cu Republica Slovacia

DISTRIBUIȚI

167289 – 21102023 – Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze dinspre / înspre Republica Polonă prin trecerea frontierelor cu Republica Slovacia că autoritățile locale au reinstituit controalele la frontiera terestră, până la data de 2 noiembrie 2023, cu posibilitatea prelungirii perioadei. Acțiunea poate implica o creștere a timpilor de așteptare la punctele de trecere a frontierei.

În R. Polonă sunt operaționale următoarele puncte de frontieră:

  • 9 puncte de trecere rutieră:

o   Radoszyce

o   Brebenoc

o   Muszynka

o   Leluchów

o   Piwniczna-Zdrój – Mnišek nad Popradom

o   Jurgów

o   Chyżne

o   Korbielów

o   Zwardoń – Skalité Platforma

  • 3 puncte de trecere feroviară:

o   Łupków – Palota

o   Muszyna – Plaveč

o   Zwardoń–Skalité

  • 10 puncte de trecere a frontierei pentru pietoni, destinate exclusiv cetățenilor UE și membrilor de familie ai acestora (soț/soție, minor aflat în întreținere):

o   Ożenna

o   Necesar

o   Niedzica

o   Lysa Polana

o   Chochołów

o   Winiarczykówka

o   Ujsoły

o   Bor

o   Zwardoń – Myto

o   Jaworzynka – Čierne –Skalité

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varșovia: (+48)226283156, (+48)226222570 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatori în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Polonă: (+48)694486683.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, totodată, consultarea paginilor de Internet: https://www.gov.pl/web/mswiahttps://www.strazgraniczna.pl/https://varsovia.mae.ro/http://www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.