Acasă Externe Agenda Europeana Și totuși banii vin

Și totuși banii vin

DISTRIBUIȚI

 170097 – 02102023 – Comisia Europeană virează României încă 2,76 miliarde de euro – granturi și împrumuturi – ca urmare a îndeplinirii 49 (din 51) de jaloane și de ținte legate de cea de a doua tranșă din Mecanismul de redresare și reziliență.

Acestea acoperă reforme esențiale în domeniul tranziției verzi și digitale, precum adoptarea legii privind decarbonizarea și intrarea în vigoare a legii privind guvernanța serviciilor de cloud utilizate în sectorul public. De asemenea, România a propus reforme care vizează îmbunătățirea punerii în aplicare a politicilor publice, promovarea turismului și a culturii, dezvoltarea resurselor umane în sectorul sănătății, îmbunătățirea colectării impozitelor și a sustenabilității pensiilor, modernizarea infrastructurii sistemului educațional, precum și consolidarea independenței sistemului judiciar și consolidarea acțiunilor de combatere a corupției.

La 16 decembrie 2022, România a prezentat Comisiei o a doua cerere de plată în valoare de 2,8 miliarde de euro din cadrul MRR, legată de 51 de jaloane. La 27 iunie 2023, Comisia a adoptat o evaluare preliminară parțial pozitivă a cererii de plată a României, constatând că două jaloane nu fuseseră îndeplinite în mod satisfăcător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.