Acasă Externe Agenda Europeana Vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori și transparență, Věra Jourová, efectuează o vizită...

Vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori și transparență, Věra Jourová, efectuează o vizită oficială în România

DISTRIBUIȚI

 170360 – 29102023 – Vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori și transparență, Věra Jourová, va efectua luni, 30 octombrie, o vizită oficială în România.

În cadrul vizitei oficiale, vicepreședintele Jourová va discuta despre statul de drept și reformele din domeniul justiției, despre obiectivele României în cadrul deceniului digital, proiectele de digitalizare cuprinse în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, precum și despre inteligența artificială și combaterea dezinformării.

Vicepreședintele Věra Jourová se va întâlni cu președintele,. Klaus Iohannis, precum și cu prim-ministrul,. Marcel Ciolacu. De asemenea,  va avea întrevederi cu viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Justiției,. Alina Gorghiu, și va vizita Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică (ECCC) alături de ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan.

Věra Jourová va participa, de asemenea, la o masă rotundă cu părțile interesate din sectorul tehnologiei digitale pentru a discuta despre provocările și oportunitățile în acest domeniu la nivel European și în România.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.