Acasă Social ”Descoperă identitatea românească – proiect adresat românilor din regiunea Odesa”

”Descoperă identitatea românească – proiect adresat românilor din regiunea Odesa”

DISTRIBUIȚI

170629 – 27112023 –  În perioada 1 septembrie – 15 noiembrie a.c. s-a derulat proiectul ”Descoperă identitatea românească – proiect adresat românilor din regiunea Odesa” ediția a II-a, finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și implementat de Asociația Entrropia în colaborare cu Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Regiunea Odesa. Obiectivul general a fost aprofundarea cunoștințelor privind identitatea românească prin experiențe culturale, vizite de studiu în București și organizarea unor workshopuri.

La sfârșitul lunii octombrie 20 cadre didactice de etnie română din regiunea Odesa au vizitat unor puncte de interes educațional și administrativ din București (Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, Muzeul Național Cotroceni și Palatul Parlamentului), au participat la workshopuri privind ”Identitatea națională între granițele României și în afara acestora” și ”Sistemul de educație din România și elemente identitare naționale în context european”. La finalul proiectului cadrele didactice au primit diplome de participare și premii (genți laptop, penare, pixuri, stilouri, carioci, creioane, agende, mape, albume, materiale informative, cărți).

Cele două ediții ale proiectului ”Descoperă identitatea românească – proiect adresat românilor din regiunea Odesa”, desfășurate în 2022 și 2023 au reprezentat pași importanți în susținerea procesului educaţional în limba maternă.

Ediția din acest an a vizat sprijinirea activității școlilor din regiunea Odesa prin oferirea unor premii și materiale informative la finalul derulării activităților din București, cu scopul unei implicări active în dezvoltarea proiectelor educaționale. Destinat românilor din regiunea Odesa și finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, promovează interesele și valorile educaționale comune, păstrarea și afirmarea identității lingvistice a românilor din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.