Acasă Politic Legea privind sprijinul mamelor cu profesii liberale, prezentată la Forumul Global Femei...

Legea privind sprijinul mamelor cu profesii liberale, prezentată la Forumul Global Femei Politician Lider

DISTRIBUIȚI

 170524 – 16112023 – Tehnologia digitală și inteligența artificială generativă, confidențialitatea și impactul dezinformării asupra democrației; Viitorul orașelor: modul în care orașele inovează pentru a crea spații mai echitabile pentru cetățenii lor, ținând cont de impactul schimbărilor climatice; Indicele Reykjavik: pentru al șaselea an, Indexul va fi prezentat de Kantar Public, inclusiv o analiză privind țările nordice, care, în general, obțin scoruri mai mari în ceea ce privește egalitatea de gen au fost temele abordate în cadrul sesiunilor de dezbateri organizate în cele două zile (13 și 14 noiembrie 2023) la Reykjavík (Islanda) ale celei de-a șasea ediții a Forumului Global Femei Politician Lider 2023 (WPL).

România a fost reprezentată de deputatele Oana-Silvia Țoiu, președinte al Comisiei pentru tineret și sport și Denisa-Elena Neagu, secretar al Comisiei pentru industrii şi servicii.

Deputatul Oana Țoiu a participat la sesiunea ”Vocile parlamentelor”, referindu-se la noua lege care vine în sprijinul mamelor cu meserii liberale sau antreprenoare care nu aveau dreptul la concediu medical în timpul sarcinii. Totodată, a fost subliniat faptul că țara noastră deține unul dintre cele mai bune procente de femei antreprenor, top 10 în lume și în top 3 în UE. De asemenea, a amintit despre instituirea „Micului dejun lunar al doamnelor parlamentar – Împreună pentru un viitor bun acasă”, eveniment inspirat din activitatea Forumului Global Reykjavik, unde sunt dezbătute teme de interes privind problematica femeilor.

Forumul Global al Femeilor Lider Politician (WPL) este o rețea mondială a femeilor politician, a cărei misiune este să crească atât numărul, cât și influența femeilor la nivel decizional, reunind participante din întreaga lume, cu funcție de conducere din diferite medii: parlamentar, guvernamental, academic, societate civilă etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.