Acasă Economie Măsura diminuării plafoanelor pentru plăţile cu bani în mână, care a provocat...

Măsura diminuării plafoanelor pentru plăţile cu bani în mână, care a provocat multe controverse, va fi rediscutată

DISTRIBUIȚI

170437 – 06112023 – Primul ministru a declarat că sunt preocupări îndreptăţite care au apărut în spaţiul public şi trebuie gândite şi reanalizate.

Măsura diminuării plafoanelor pentru plăţile cu bani în mână, care a provocat multe controverse, va fi rediscutată şi ar urma să fie modificată.

Este ceea ce au spus astăzi atât premierul Marcel Ciolacu, cât şi liderul partenerilor de guvernare de la PNL, Nicolae Ciucă.

Primul ministru a declarat că sunt preocupări îndreptăţite care au apărut în spaţiul public şi trebuie gândite şi reanalizate.

“Nu e vorba de renunţare, este vorba să nu fie lumea afectată. Nu ştiu dacă modificarea plafoanelor este cea mai bună soluţie; este o problemă la micii întreprinzători, şi acolo cu plăţile cash să nu se facă cozi interminabile la bancă, cred că nimeni nu îşi doreşte acest lucru. De-asta vreau să stau de vorbă și cu IMM-urile și cred că pe grupe de produse; dacă electrocasnice, lucruri necesare în gospodărie, să nu îngreunăm viața oamenilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Tot astăzi, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că problema plăților în numerar trebuie revizuită cât mai rapid. El a explicat că una dintre variante este păstrarea plafonului de 10.000 lei.

Plafonul era oricum la 10.000 lei. Ca atare, trebuie să vedem care este forma; ori se revine la 10.000 lei, și asta înseamnă că se folosește prevederea de dinainte, ori să vină după această consultare cu specialiștii. Premierul a zis că discută cu sectorul bancar, discută cu celelalte instituții și la finalul acestor discuții vom lua o decizie”, a explicat Marcel Ciolacu..

Întâlnirea premierului Marcel Ciolacu cu reprezentanții Consiliului Executiv al Asociației Române a Băncilor este programată de la ora 17:00.

Prim-ministrul a convocat instituțiile bancare la discuții, după ce, de câteva zile, mai multe bănci și-au notificat clienții că vor să majoreze comisioanele pentru depunere și retragere la ghișee.

Decizia băncilor, deja criticată de premierul Marcel Ciolacu, vine în contextul dezbaterilor publice privind reducerea plafoanelor pentru tranzacțiile în numerar. (PH) sursa:Romania-actualitati.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.