Acasă Anchete  Percheziții într-un dosar cu prejudiciu de peste 7,2 milioane de lei

 Percheziții într-un dosar cu prejudiciu de peste 7,2 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

 167648 – 28112023 – Astăzi, 28 noiembrie, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Macrocriminalității Economico-Financiare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 8 percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Brăila, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări privind săvârșirea în formă continuată a infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 Din cercetări a reieșit că cinci persoane (trei persoane fizice și două persoane juridice) ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat în mod coordonat, în perioada august 2022 – februarie 2023, delapidând, sub forma însușirii, cantități de îngrășăminte și pesticide din patrimoniul unei societăți comerciale, pe care ulterior le-ar fi valorificat.

 Pentru a da o aparență de legalitate operațiunilor efectuate, una dintre persoanele cercetate (la instigarea alteia), cu prilejul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, ar fi întocmit documente (comenzi), în care ar fi atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului.

 Totodată, persoanele juridice, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi ajutat membrii grupului infracțional să-și însușească bunurile delapidate,    înregistrându-le în documentele contabile ca achiziții, facilitând, ulterior, vânzarea lor către alte societăți comerciale.

 Prejudiciul cauzat a fost evaluat la peste 7,2 milioane de lei.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

 Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, respectiv Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

Video: https://youtu.be/ofcDjciMty4

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.