Acasă Externe Polonia – Prelungirea perioadei de control la frontiera terestră cu R. Slovacia

Polonia – Prelungirea perioadei de control la frontiera terestră cu R. Slovacia

DISTRIBUIȚI

170428 – 05112023 – Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze dinspre / înspre Republica Polonă prin Republica Slovacia că autoritățile locale au prelungit perioada controalelor la frontiera terestră, până la data de 22 noiembrie 2023, acțiune ce determină o creștere a timpilor de așteptare la punctele de trecere a frontierei.

În R. Polonă sunt operaționale ca puncte de frontieră:

– 9 puncte de trecere rutieră;

– 3 puncte de trecere feroviară;

– 10 puncte de trecere a frontierei pentru pietoni, destinate exclusiv cetățenilor UE și membrilor de familie ai acestora (soț/soție, minor aflat în întreținere).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varșovia: (+48)226283156, (+48)226222570 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Polonă: (+48)694486683.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, totodată, consultarea paginilor de Internet: https://www.gov.pl/web/mswia, https://www.strazgraniczna.pl, https://varsovia.mae.ro, http://www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.