Acasă Politic Proiect de lege pentru eficientizarea transmiterii datelor medicale

Proiect de lege pentru eficientizarea transmiterii datelor medicale

DISTRIBUIȚI

 170514 – 15112023 – Camera Deputaților a adoptat, cu majoritate de voturi, un proiect de lege privind reforma în domeniul sănătăţii. Potrivit inițiativei, furnizorii de servicii medicale de specialitate pot înregistra, stoca, prelucra şi transmite (în formă tipărită şi electronică), datele colectate rezultate din activitatea proprie.

Demersul legislativ a rezultat în urma faptului că sectorul serviciilor de sănătate din România a înregistrat în ultima perioadă progrese relativ modeste în domeniul informatizării, digitalizării și utilizării informațiilor medicale.

Această situație survine în contextul în care sectorul medico-sanitar generează zilnic/lunar/anual un volum impresionant de date de specialitate care pot fi folosite în vederea obținerii unor informații deosebit de utile pentru creșterea eficienței unor tipuri de tratamente, și, implicit, pentru diminuarea suferinței pacienților și urgentarea proceselor de vindecare.

Transmiterea în formă electronică a datelor colectate va duce la reducerea cheltuielilor furnizorilor de servicii medicale, a birocrației, dar și la creșterea calității actului medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.