Acasă Social Sindicatele europene resping austeritatea 2.0 

Sindicatele europene resping austeritatea 2.0 

DISTRIBUIȚI
foto:g4media

 170515 – 15112023 – Blocul Naţional Sindical va participa în data de 13 decembrie la protestul organizat la Bruxelles de Federaţia Europeană a Sindicatelor (ETUC).
Conform BNS protestul este organizat împotriva măsurilor de austeritate pe care Parlamentul UE le analizează şi la el vor lua parte toate marile confederaţii sindicale europene.

ETUC a anunţat pe site-ul propriu acest protest, subliniind că ”o decizie care ne va afecta Federaţia Europeană a Sindicatelorpe toţi este pe punctul de a fi luată”.

”Miniştrii de Finanţe din toate statele membre UE se întâlnesc la Bruxelles, la fel şi membrii Parlamentului European. Unii din ei fac presiuni pentru revenirea Europei la reglementări stricte de austeritate, ceea ce va forţa guvernele naţionale să reducă drastic cheltuielile. Angajaţii şi sindicatele lor din întreaga Europă se vor reuni la Bruxelles în 13 decembrie. Respingem austeritatea 2.0. De ce este important? Toţi avem nevoie de acces la îngrijire de calitate, la educaţie şi o plasă de siguranţă decentă care să ne ţină sus în vremuri de nevoie. Negocierile care au loc la Bruxelles ar putea submina chiar lucrurile care permit societăţilor noastre să înflorească. Nu putem lăsa să aibă succes încercarea de revenire a Europei la reglementări stricte de austeritate. Angajaţii au nevoie de investiţii publice în educaţie, îngrijirea sănătăţii, în salarii care se actualizează şi într-un viitor sustenabil”, spun reprezentanţii ETUC în apelul pentru protest lansat pe site.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.